Under president Donald Trumps senaste dagliga pressträff för att uppdatera om läget avseende coronaviruset togs dess ursprung upp och informationen som cirkulerat om att det kan härstamma från ett laboratorium bara några hundra meter från den ökända marknaden i kinesiska Wuhan.

Den 1 april rapporterade Samhällsnytt om den kinesiska rapport där man slog fast att viruset kommit ifrån ett av två möjliga laboratorium i Wuhan – förmodligen virologiinstitutet där man har världens största samling av coronavirus från fladdermöss. På stadens marknad såldes fladdermöss överhuvudtaget inte.

LÄS ÄVEN: UPPGIFTER: Viruset kom från kinesiskt labb

Nyligen reviderade amerikansk underrättelsetjänst vad man tror kan vara den troliga källan till utbrottet till att inkludera labbet ifråga.

Under pressträffen uppgav Trump att han har tagit del av bevis för att viruset kan härstamma från det omtalade laboratoriet men inte kan avslöja närmare detaljer i dagsläget.

– Vi kommer att ta reda på allt. Ni får veta mer inom en inte alltför avlägsen framtid. Det är en fruktansvärd sak som har hänt, oavsett om de gjorde ett misstag eller om det började som ett misstag och att det sedan gjordes ett till. Eller om någon gjorde något helt medvetet.

Trump antydde även att virusutbrottet kan innebära påföljder för Kina, exempelvis i form av nya strafftullar.

För nån dag sen kritiserade Trump på nytt Sveriges strategi för att bekämpa viruset.