Sedan New York Posts avslöjanden om Joe Bidens son Hunters inblandning i skumma affärer i Ukraina och Kina, där han uppges ha tagit emot stora summor pengar i utbyte mot introduktioner till höga amerikanska tjänstemän, har USA:s president Donald Trump gått hårt åt familjen Biden. 

I torsdags beskrev Trump vid ett tal i Florida familjen Biden som en maffiafamilj. Om Hunter Biden sa presidenten: ”Här är en kille som var arbetslös och sen plötsligt drar in miljoner. En stor del av pengarna går även till Joe Biden, tro inget annat”. Vidare sa Trump att ”Familjen Biden får skurkaktige Hillary Clinton att framstå som en amatör”.

– Han är som en dammsugare, sa Trump och syftade på Hunter. ”Han följer efter sin far och samlar upp pengar. Det är skamligt. Det är en kriminell familj”.

Hunter Bidens långvariga drogmissbruk

Hunter Bidens liv är kantat av skandaler. Att han har haft omfattande drogproblem är väldokumenterat. Bland annat fick han sparken från sin tjänst i flottan efter att ett blodprov visat spår av kokain. 1988 arresterades han för droginnehav. Vid ett annat tillfälle hittades en kvarglömd crackpipa när han lämnade in en hyrbil. I en intervju i The New Yorker berättar Hunter om hur han 2016 brukade köpa crack i ett av Los Angeles många uteliggarläger och höll sig vaken flera dagar i sträck.

Så sent som 2018 misstänktes Hunter röka crack inne i VIP-rummet på strippklubben Archibald’s Gentlemen’s Club i Washington, DC, samtidigt som han spred tusentals dollar omkring sig, enligt Page Six.

Joe Biden försvarade sin son under en tidigare debatt med Trump: ”Min son har, som många andra människor, haft ett drogproblem. Han har tagit sig igenom det, han har fixat det. Han har jobbat med det och jag är stolt över honom. Jag är stolt över min son”.

Blev tillsammans med sin döde brors änka

Uppseendeväckande är även Hunter Bidens förhållande med sin brors änka. Enligt New York Post checkade Hunter in för avvänjning på ett drogrehabiliteringscenter den 28:e oktober 2016,  i Sedona, Arizona. Efter knappt en vecka försvann han dock därifrån och checkade istället in på ett spa. Där anslöt hans svägerska, Hallie Biden, änka till Hunters bror Beau som året innan dog av cancer. De två inledde ett romantiskt förhållande som varade i cirka ett år.

LÄS ÄVEN: Twitter kallas till amerikanska senaten efter att ha censurerat Biden-skandalen om Ukraina-eposten

”Lås in dem”

I ett tal inför en stor samling väljare i Macon, Georgia, dagen efter förklarade presidenten att familjen Biden är korrupt. Någon i publiken ropade att de bör låsas in varpå presidenten skrattade till och sa: ”Lås in dem? Ja, de borde låsas in. Lås in Bidens. Lås in Hillary. Lås in dem. Kan ni föreställa er om mina barn gjorde vad den här killen gör?”. I bakgrunden börjar publiken skandera: ”Lås in dem, lås in dem”.

Redan I valet 2016 var ”Lås in henne” en vanlig fras som skanderades vid Trumps valmöten, och syftade då på Hillary Clinton som olagligen använt en privat e-postserver under sin tid som utrikesminister.

New York Posts avslöjanden tystades initialt ner av sociala mediejättarna Facebook och Twitter, något som Samhällsnytt skrivit om tidigare. Joe Biden har hittills försökt undvika frågor om New York Posts avslöjanden.

– Jag har inget svar, sa en märkbart irriterad Joe Biden till en reporter vid CBS som i fredags bad honom redogöra sonens förehavanden i Ukraina. ”Det är en smutskastningskampanj” hävdade Biden.

authorimage