Med en vecka kvar till den första av sommarens två debatter mellan Donald Trump och Joe Biden intervjuades expresidenten i The All-In Podcast där ämnen som kriget i Ukraina, Putin och Kina togs upp.

I intervjun säger Trump att Hamas massaker i oktober aldrig hade skett ifall han hade varit president då hans sanktioner gjorde att terrorgruppen inte hade några pengar.

På frågan om ett krig med Kina är oundvikligt i framtiden säger Trump att det är osannolikt. Med rätt president kan USA ha en fredlig samexistens med Kina, menar han.

Inga amerikanska soldater i Ukraina

Nyligen hintade Frankrikes president Emmanuel Macron om att det skulle kunna bli aktuellt med franska soldater eller Nato-trupper i Ukraina, något Trump aldrig skulle göra.

– Det kan jag garantera. Jag skulle inte göra det.

Samtidigt anklagar han Tyskland för att vara alltför lite inblandade i konflikten än de borde vara.

Kriget Bidens fel

Med hänvisning till det höga oljepriset konstaterar Trump att Putin är en av få personer som tjänat pengar medan han ligger i krig.

Att kriget överhuvudtaget bröt ut menar han delvis är Bidens fel.

– Biden sade helt fel saker, som att Ukraina ska bli medlem av Nato. När jag hörde honom prata tänkte jag ”den där mannen kommer att starta ett krig”.

Han menar att Biden-administrationen uppfört sig ”väldigt provocerande” mot Putin.

– Det här skulle aldrig ha hänt om jag varit president. Putin hade aldrig gjort det.

Torsdagen den 27 juni möts presidentkandidaterna i en debatt arrangerad av CNN. Den andra debatten sker den 10 september på ABC.