Under ett tal på årets Conservative Political Action Conference, CPAC, tog före detta president Donald Trump upp kriget i Ukraina och sa att han måste bli återvald för att förhindra ett nytt världskrig.

Trump har tidigare uppgett att Rysslands krig i Ukraina vore enkelt att avsluta och att det överhuvudtaget inte hade inträffat med honom som president.

– Vi kommer att ha tredje världskriget om något inte händer snabbt. Jag är den enda kandidaten som kan ge detta löfte – jag kommer att förhindra tredje världskriget.

LÄS ÄVEN: Trump: Obama låg bakom Majdanrevolutionen i Ukraina 2014

Under talet lovade Trump också att han och hans anhängare aldrig skulle gå tillbaka till ett republikanskt parti som leds av ”freaks och dårar” som engagerat sig i ”ändlösa utländska krig”.

– Vi kommer att avsluta det vi påbörjade. Vi kommer att slutföra uppdraget. Vi kommer att se den här striden fram till den ultimata segern.

Trump menade att USA borde sluta spendera miljarder dollar på att försvara Ukraina och att han skulle avsluta kriget på en dag om han blev vald, och krävde att Nato-allierade skulle betala mer för kostnaderna för konflikten.

– Jag kommer att utplåna den djupa staten totalt. Jag kommer att avskeda de ovalda byråkraterna och skuggkrafterna som har beväpnat vårt rättssystem. Och jag kommer att sätta folket tillbaka i ledningen för detta land igen.

Folkets vedergällning

Till anhängare sa han att om någon av dem kände sig illa behandlade så skulle han vara deras ”vedergällning” under en andra mandatperiod.

Vidare sa Trump under det nästan två timmar långa talet att president Joe Biden ledde USA in i ”glömska” och att 2024 skulle bli den ”slutliga striden”.

Ytterligare ett löfte var att ”hålla män borta från damidrotten” och återkalla varje Biden-policy som främjar kemisk kastrering och sexuell stympning av ungdomar.

LÄS ÄVEN: Trump får tillbaka Facebookkontot