I ett utspel på sociala medier på måndagsmorgonen svensk tid utropar sig den amerikanske presidenten Donald Trump som vinnare i valet nyligen.

Efter att Demokraternas presidentkandidat Joe Biden utropats som segrare av medierna tog Trump upp kampen och menade att han är den egentliga vinnaren ifall bara lagliga röster räknas.

Trumps administration har samlat på sig bevis för de oegentligheter och valfusk man menar förekommit i flera delstater. Detta kommer man sedan gå till domstol med.

För några dagar sen lovade man också presentera dessa uppgifter för allmänheten med början nästa – denna – vecka. Trumps utspel om att han vann valet kan indikera att presidentens team nu anser sig sitta på sånt pass avgörande material att det kommer ändra utgången.

Vad Trump främst kritiserat är att republikanska valobservatörer förvägrats närvara vid rösträkningen på många håll, något de har rätt till enligt lag, men även en mängd andra oegentligheter som att röstsedlar plötsligt ”hittats” mitt i natten, att samtliga dessa röster gått till Joe Biden och att det varit exakt rätt antal för att gå om Trump.

LÄS ÄVEN: Trump: Valet långt ifrån över

Något annat som vållat stor debatt är röstsystemet Dominion som på flera platser ska ha förvandlat tusentals av Trumps röster till Biden.