donald trump profil

Foto: Gage Skidmore.

Utrikes

Trump kallade till sig Twitters vd – tog upp plattformens partiskhet mot konservativa

Publicerad 4/24/2019
Annons

Sociala mediers alltmer hårdföra linje mot konservativa röster, som man med diverse metoder tystar, har fått president Donald Trump att reagera. I ett uttalande beskrev Twitter att Trump och Jack Dorsey, medgrundare av och vd för Twitter, talade om att ”skydda det offentliga samtalets hälsa” inför det amerikanska valet nästa år.

Trump har tidigare konstaterat att Twitter är ”väldigt diskriminerande” mot honom själv och då Facebook tidigare i år blockerade presidentens sociala medier-chef lovade han att personligen titta närmare på den tilltagande partiskheten.

Enligt Trump hade han och Dorsey ett ”bra möte” där ”många ämnen diskuterades angående deras plattform, och sociala medier i allmänhet”.

LÄS ÄVEN: ’Shadow Banning’ – så censurerar och tystar Twitter konservativa röster

Dorsey svarade med att säga att ”Twitter är här för att tjäna hela den allmänna debatten, och vi har för avsikt att göra den mer hälsosam och mer civiliserad”.

LÄS ÄVEN: Donald Trump kommenterar internetjättarnas censurering av konservativa röster

Jack Dorsey grillas av Tim Pool
För några veckor sen deltog Dorsey tillsammans med kollegan Vijaya Gadde i Joe Rogans populära podcast. En tredje gäst var medborgarjournalisten Tim Pool, som rörde upp känslorna i Sverige då han var här på besök för ett par år sen.

Liksom Trump har Pool sett den tilltagande partiskheten i sociala medier och oroas över utvecklingen och ger i klippet ovan exempel på hur Twitter tystar oliktänkande samt agerar efter en klar trångsynt, vänsterliberal världsbild.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
587Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons