I fredags twittrade den amerikanske presidenten Donald Trump om universitet och skolor i landet som övergett traditionell utbildning och ersatt med radikal vänsterindoktrinering. Dessa har han nu bett finansdepartementet titta närmare på.

De vänsterextrema upploppen som drabbat USA och Europa under de senaste veckorna har till stor del sitt ursprung i de amerikanska universiteten. Där har man under de senaste decennierna låtit vänsterextremister och marxister härja fritt och ta över hela institutioner med sina vanföreställningar. Det har också lett till påhittade problem som trygga rum, triggervarningar och att det finns ett obestämt antal kön med mera. Resultatet har blivit ungdomar med en skev verklighetsuppfattning illa förberedda för livet utanför campus med ”kunskaper” som inte efterfrågas någonstans.

”Alltför många universitet och skolor handlar om radikal vänsterindoktrinering, inte utbildning”, twittrar Trump.

Därför har han bett finansdepartementet att utvärdera deras skatteförmån eller finansiering som kommer tas bort ifall man fortsätter med propagandan.

”Våra barn måste utbildas, inte indoktrineras!”, slår presidenten fast.

Lär sig hata sitt eget land

Även i sitt uppmärksammade tal vid Mount Rushmore i början av månaden tog Trump upp problematiken som främst finns i demokratiskledda städer med ”indoktrinering och partiskhet i utbildning, journalism och kulturella institutioner”.

”Våra barn lär sig i skolan att hata sitt eget land, och att tro att männen och kvinnorna som byggde det inte var hjältar, men att de var skurkar”, sa Trump.

I fjol skrev Trump under en presidentorder som syftar till att säkerställa yttrandefrihet på universitet och skolor