Före detta president Donald Trump säger att han har fått ett brev om att han är målet för en storjuryutredning om oroligheterna vid Kapitolium den 6 januari 2021. Han förväntar sig att både gripas och åtalas.

En regeringskälla med direkt kännedom om situationen säger till Fox News att specialjurist Jack Smiths kontor skickat ett brev till Trump.

”Inget liknande detta har någonsin hänt i vårt land tidigare, eller ens i närheten,” kommenterar Trump på egna sajten Truth Social.

Trump pekar också på utredningen kring hans påstådda kopplingar till Ryssland som sedermera visade sig vara helt utan substans.

LÄS ÄVEN: Kritik mot FBI – borde inte startat utredning mot Trump

Trumps politiska motståndare lyckades se till att han åtalats två gånger, men samtliga gånger frikändes han.

Trump nämnde också att ett ”troligt fjärde” åtal kan komma från Atlanta där man har undersökt påståenden om att han pressade valtjänstemän att ändra resultatet av valet 2020.

”Det är en mycket sorglig och mörk period för vår nation”, skriver Trump om häxjakten.

Ger inte upp

Trump fortsatte med att skriva att alla utredningar mot honom är ”bluffar och bedrägerier för att stoppa mig från att slåss för det amerikanska folket – MEN JAG KOMMER ALDRIG SLUTA!”

Avseende den 6 januari 2021 sa Trump att han enligt konstitutionen har ”rätten att protestera mot ett val som jag är helt övertygad om var riggat och stulet, precis som demokraterna har gjort mot mig 2016, och många andra har gjort genom tiderna”.

LÄS ÄVEN: Trump lovar att krossa den djupa staten