På onsdagen meddelade den före detta amerikanske presidenten Donald Trump att han lanserar plattformen TRUTH Social som ska konkurrera med övriga sociala medier.

I slutet av sin mandatperiod stängdes Trump av från större plattformar som Facebook och Twitter där han hade flera miljoner följare. Sedan dess har han kommunicerat med sina anhängare via en hemsida och nyhetsbrev. I oktober bad Trump en federal domare att tvinga Twitter häva hans avstängning.

LÄS ÄVEN: Bettingsidor: Trump vinner nästa val

Rykten om att han skulle delta i skapandet av en helt ny plattform har förekommit, och i somras lanserade Trumps tidigare talesperson Jason Miller sajten GETTR som en utmanare till Facebook och Twitter.

Första kvartalet 2022

Men nu är det alltså en helt ny och egen sajt Trump lanserar dit speciellt inbjudna i november ska få testa en betaversion. En skarp version väntas öppna för allmänheten under det första kvartalet nästa år. Lanseringen görs parallellt med att Trump Media & Technology Group går ihop med Digital World Acquisition Corp.

Trump Media & Technology Group ska också ha planer på att lansera en eget streamingtjänst med namnet TMTG+ som ska ha politiskt inkorrekt innehåll.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Malmöbo ska våldta Trump – ”Svär min mamma fitta”

”Jag skapade TRUTH Social och TMTG för att stå upp mot Big Techs tyranni. Vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter, men din amerikanska favoritpresident har tystats. Detta är oacceptabelt”, sade Trump i ett uttalande.