På torsdagen lanserade före detta president Donald Trumps team i tysthet en ny plattform som ska fungera som ett alternativ till nätjättarna.

Sajten GETTR ska ”bekämpa cancelkultur, främja sunt förnuft, försvara yttrandefrihet, utmana monopol på sociala medier och skapa en verklig marknad för idéer”. Sajtens app testas fortfarande i betaformat och kommer att lanseras officiellt den 4 juli.

Trumps tidigare talesperson Jason Miller är sajtens chef och den före detta presidentens egen inblandning i projektet är i dagsläget okänt, likaså om han kommer att registrera ett eget konto.

– Den tidigare presidenten kommer att fatta sitt eget beslut, det är där och redo för honom om han fattar beslutet – vi skulle välkomna det. Det finns ett konto reserverat för honom och väntar på honom, men det är ett beslut för honom att ta, säger en person involverad i sajten.

Getting Together

Namnet GETTR ska ha inspirerats av frasen ”Getting Together”. Inlägg kommer att vara maximalt 777 tecken långa, videoklipp upp till tre minuter kan postas och direktsändningar är också möjliga.

Sedan tidigare är Trump avstängd från både Twitter och Facebook där hade han miljoner följare.