Ikväll tog den amerikanske presidenten till Twitter för att uttrycka sitt missnöje med att Rocky åtalas och ställs inför rätta i Sverige. ”We do so much for Sweden but it doesn’t seem to work the other way around,” skrev han bland annat.

Tidigare idag kunde Samhällsnytt berätta om nya omständigheter i fallet med den amerikanske rapstjärnan Rocky och hans följe som sitter häktade sedan tre veckor tillbaka. Enligt polisens förundersökningsprotokoll som blev offentligt idag var det Rockys livvakt som påbörjade en fysisk konfrontation med en ung man i centrala Stockholm – som senare eskalerade till att artisten själv tillsammans med flera andra personer misshandlade mannen med sparkar, slag samt krossade flaskor.

Mannen fick djupa avvärjningssår på båda armar som fick sys samt en revbensfraktur. I ett förhör med polisen hävdade han att Rocky med följe försökte att hugga honom i huvudet och ansiktet med glasbitar.

Ingen av dessa omständigheter verkar dock ha varit kända för den amerikanske presidenten idag som på Twitter uttrycker sin besvikelse med Stefan Löfven. I nästa tweet låter han hotfull och menar att USA gör mycket för Sverige, men att det inte verkar ge någon avkastning samt kräver att Sverige släpper Rocky fri. I nuläget har den svenska regeringen inte uttalat sig med anledning av Trumps senaste utspel. Rättegången mot Rocky ska påbörjas den 30 juli i Stockholm.

LÄS MER: Åtal mot Rocky – Rapstjärnan ska ha försökt hugga offret i ansikte med glasflaska