Donald Trump hånade sin närmaste rival till republikanernas presidentkandidat Ron DeSantis då han deltog på en mässa i Iowa där Floridas guvernör gjorde sitt bästa för att försöka få liv i sin stagnerade kampanj.

När DeSantis pratade med väljarna flög ett plan ovanför med en banderoll där det stod: ”Var snäll, Ron” – en referens till vad som beskrivs som 44-åringens ofta besvärliga sätt.

Det var oklart vem som hade betalat för flygplanet som flög högt över delstatsmässan i Des Moines men de häcklare som försökte avbryta DeSantis medan han talade var mycket uppenbart anhängare av den tidigare presidenten.

LÄS ÄVEN: Trump åtalas för att ha försökt undergräva valresultatet

Senare hånade Trump försiktigt DeSantis, som han leder över rejält i opinionsmätningarna.

På frågan om vem han anser vara sin närmaste rival i valmötet i Iowa som ska hållas i januari svarade Trump:

– Jag ser honom inte, sa Trump med ett leende.

Nära 100 procent

Och avseende hans chanser att besegra sittande president Joe Biden i nästa års val, ifall det blir en ny omgång mellan de två, säger Trump ”nära 100 procent”.

För att göra det hela än mer besvärligt för DeSantis tog Trump med sig ett antal av Floridas kongressdelegation, bland dem Matt Gaetz och Byron Donalds, som stöder honom i stället för guvernören 2024.

Den 23 augusti kommer republikanerna att hålla sin första primärdebatt i Milwaukee, Wisconsin. På frågan om han skulle delta sa Trump: ”Det kommer att bli intressant, eller hur? Tycker du att jag ska?”

LÄS ÄVEN: Trump lovar att krossa den djupa staten