På måndagen lämnade före detta president Donald Trump in en stämning mot nyhetskanalen där han begär 475 miljoner dollar i skadestånd. Trump menar att CNN drivit en förtalskampanj mot honom.

I sin stämningsansökan, inlämnad till US District Court i Fort Lauderdale, Florida, hävdar Trump att CNN använt sitt betydande inflytande som en ledande nyhetsorganisation för att besegra honom politiskt.

LÄS ÄVEN: Trump hintar igen om att ställa upp i valet 2024

Trump konstaterar också att medan CNN har en lång tradition av att kritisera honom, har attackerna intensifierats under de senaste månaderna då man befarar att han ska ställa upp igen i presidentvalet 2024.

I stämningsansökan påpekas bland annat att kanalen som en del av sin samordnade ansträngning för att luta den politiska balansen åt vänster har använt skandalösa och falska samt ärekränkande epitet som ”rasist”, ”rysk lakej”, ”upprorsmakare” och ”Hitler” om honom.

LÄS ÄVEN: Hillary Clinton spionerade på Trump: ”Större än Watergate”

I ett uttalande säger Trump att han kommer att lämna in fler stämningar mot andra stora medieföretag ”under de kommande veckorna och månaderna”.

Bedrev häxjakt

CNN var en av de kanaler som var mest pådrivande kring Trumps påstådda Rysslandskopplingar, något som sedermera visade sig vara helt grundlösa anklagelser, men det gav bra tittarsiffror.

Kanalen har avböjt att kommentera fallet.