Med hänvisning till coronapandemin kungjorde den amerikanske presidenten under natten svensk tid att han kommer att skriva under en så kallad Executive Order för att tillfälligt stoppa all invandring till landet.

”I ljuset av attacken från den osynliga fienden, liksom behovet av att skydda våra stora amerikanska medborgares jobb, kommer jag att skriva under en presidentorder om att tillfälligt upphäva invandring till USA”, twittrar Trump.

Trump har redan infört kraftiga restriktioner på grund av virusets härjningar. Exempelvis har man stoppat inresande från Europa och Kina samt förstärkt bevakningen utmed gränsen mot Mexiko.

Nyligen meddelade Trump också att han fryser USA:s finansiering av Världshälsoorganisationen, WHO, då han menar att de satt ”politisk korrekthet före åtgärder för att rädda liv” samt anklagar dem för att ha täta band till Kina.

Hittills har över 42 000 människor dött av covid-19 i USA. Samtidigt ses en nedåtgående trend bland antalet avlidna och i vissa delstater har man börjat lätta på restriktionerna.