Vågen av migranter från Mellanöstern och Afrika kommer permanent förändra Europa, till det värre, sa Trump. ”Jag har stor kärlek för Europas länder”.

– Det som händer i Europa är en skam. Att tillåta migrationen att hända i Europa är en skam. Jag tror det förändrat Europa i grunden och om man inte agerar väldigt snabbt kommer det aldrig vara vad det en gång var, och jag menar inte det i någon positiv bemärkelse, ska Trump ha sagt till the Sun.

– Att tillåta miljoner och åter miljoner människor komma in i Europa är väldigt, väldigt sorgligt. Jag tror ni förlorar er kultur. Se er omkring.

Trump refererade även till ett sjukhus han ännu inte namngett, som trots vara Royal London Hospital, som tog emot 702 knivoffer förra året, vilket är ett rekord.

– Vad de säger är att det är värre än något sjukhus de sett i en krigszon. Det är mitt i London. Jag antar att det brukade vara det bästa och nu är det, ni vet, blod över hela väggarna och golven.

Just nu är Trump på statsbesök i London där han bland annat ska träffa Englands premiärminister Theresa May vid en middag för 100 personer med ministrar och företagsledare.

Han ska bland annat diskutera utrikes- och handelspolitik med May. Senare i schemat ska han även träffa drottningen. Resan avslutas i Skottland på söndag.