Reinf
InrikesUtrikes

Trump strävar efter diktatur hävdar Reinfeldt

Publicerad 8/23/2020
Annons

Som Samhällsnytt tidigare rapporterat anser Fredrik Reinfeldt att USA:s president Donald Trump är ett hot mot demokratin. I Nyhetsmorgon på TV4 höjer Reinfeldt tongången ytterligare och menar att Trump inte bara utgör ett hot utan att hans presidentskap är en attack på demokratin och den amerikanska konstitutionen.

Författaren och den tidigare svenske statsministern Fredrik Reinfeldt arbetar nu med att göra reklam för sin nya bok, som han skrivit tillsammans med sin son. Redan i förordet skriver den forne statsministern att: ”Donald Trump verkar drivas av en vilja till envälde av samma slag som finns i flera diktaturer”.

Reinfeldt anser att Trump utmanar det den amerikanska konstitutionen och skriver att om Trump vinner en andra mandatperiod kommer den nu rådande världsordningen att förändras.

Han säger i inslaget att Trump har ”uppenbara stora svårigheter att hålla sig till sanningen” och påstår att den amerikanske presidenten har konstaterats ljuga vid 20 000 tillfällen på Twitter och i andra sammanhang.

”Trump har tagit bort vakthunden”

Samtidigt som Reinfeldt anser att Trump strävar efter diktatur säger han att USA under Trump inte är tillräckligt aggressivt internationellt sett. Trump har trappat ner antalet trupper utomlands och även utvecklat en fredsplan för Mellanöstern. Reinfeldt förespråkar Pax Americana, där USA agerar världspolis.

– Vi har massvis med aggressiva nationer, vi har massvis med auktoritära ledare i vår värld idag, som inte vill något hellre än att få större svängrum att få göra större repression mot sin egen befolkning och som njuter i ett läge där Donald Trump har tagit bort vakthunden, säger Reinfeldt.

Möjligen föredrar Reinfeldt Fredspristagaren Barack Obama, som ironiskt nog bombade hela sju olika länder efter att ha tagit emot utmärkelsen.

Reinfeldt säger en sak och gör en annan

Reinfeldt säger sig oroa sig för Kinas strävan att att bli världens mäktigaste land. Samtidigt sitter han själv som styrelseledamot i det Hongkong-baserade samriskbolaget Sino-Nordic Investment Holdings, där 51 procent av företagets aktier ägs av den kinesiska staten.

LÄS ÄVEN: Fredrik Reinfeldt i styrelseuppdrag för bolag kontrollerat av kinesiska staten

Under sina 8 år vid makten i Sverige drev Fredrik Reinfeldts moderater en historiskt extrem migrationspolitik. Med med stöd av miljöpartiet drev de 2010 igenom en politik som i praktiken innebar vidöppna dörrar rakt in i välfärdssamhället för alla som lyckades ta sig till Sverige. Resultatet lever vi med idag.

authorimage

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons