I en längre intervju med tv-kanalen NBC talade före detta president Donald Trump bland annat om åtalen mot honom, hans roll i oroligheterna vid Kapitolium och anklagelserna om valfusk i presidentvalet 2020.

Men hänvisning till de många oklarheter som rådde kring valet för tre år sedan och åtalen mot honom sa Trump att han inte tycker att USA är mycket av en demokrati just nu.

– Folk förstår vad som händer. Vi behöver en media som är fri och rättvis. Och ärligt talat, om de inte har det är det väldigt, väldigt svårt att räta ut vårt land, sa han.

LÄS ÄVEN: Trump tillbaka på Twitter

Om han vinner tillbaka Vita huset skulle han kunna benåda sig själv för alla de federala åtalen han står inför.

– Erkänner du att du inte vann?, frågade programledaren Kristen Welker.

– Jag erkänner inte. Nej. Jag säger att jag vann valet, svarade Trump.

Ingen tredje mandatperiod

Trump har sedan tidigare sagt att han skulle kunna få ett snabbt slut på Rysslands krig i Ukraina. Exakt hur vill han dock inte avslöja då det skulle riskera att avslöja hans planer.

– Men jag skulle säga vissa saker till Putin. Jag skulle säga vissa saker till Zelenskyj, som jag kommer överens med båda två.

På frågan om det finns något scenario där han skulle söka en tredje mandatperiod om han skulle vinna nästa år, svarade Trump nej.

Det 22:a tillägget av konstitutionen begränsar presidenter till endast två fyraårsperioder. Det antogs efter att förre presidenten Franklin Roosevelt valdes till fyra mandatperioder.

LÄS ÄVEN: Stor succé för Tucker Carlsons intervju med Trump