I ett uttalande på sin egen sajt Truth Social skriver den före detta amerikanske presidenten Donald Trump att medan många i USA oroar sig för orkanen Ian som drabbat Florida kan det förmodade sabotaget mot gasledningarna Nord Stream 1 och 2 få långt större konsekvenser. Och i en radiointervju uppger Trump att han befarar att händelserna i världen kan leda till tredje världskriget.

Trump påpekar att då han tog upp Tysklands beroende av rysk gas och varnade för hur förlamande det kunde bli skrattade man åt honom, något man dock inte gör längre. Det man tror rör sig om sabotage tror han kan leda till en större eskalering eller krig.

LÄS ÄVEN: Trump hintar igen om att ställa upp i valet 2024

Då Trump gästade ett radioprogram fick han frågan vad som håller honom vaken om nätterna.

– Jag tror att mer än något annat tror jag att vi kan hamna i tredje världskriget. Alla de hemska saker som ägde rum i Ukraina, ser ut som att det kommer att hända i Kina med Taiwan, sa Trump.

Han menar att det som skett i Ukraina aldrig borde ha hänt och att kärnvapen nu diskuteras gör att han bedömer att vi befinner oss i den farligaste tiden på många år, kanske någonsin.

Biden svag och inkompetent

Tidigare har Trump uppgett att invasionen av Ukraina aldrig hade skett ifall han vore president. Han menar att USA:s misslyckade utträde ur Afghanistan under Bidens ledarskap signalerade svaghet och inkompetens och ingav mod hos Putin att attackera Ukraina.

LÄS ÄVEN: Trump varnade när Merkel satte Europa i Putins grepp

Trump konstaterade också att oljepriset var mycket lägre då han var president och menar att de höjda priserna på grund av Bidens klimatagenda har hjälpt att möjliggöra och finansiera Putins krig.