I en intervju på Fox News i helgen gick den amerikanske presidenten Donald Trump åter igen till attack mot media som han menar censurerar och mörkar valfusket och de graverande uppgifterna om Joe Biden och hans son.

I en mätning Samhällsnytt berörde nyligen framgick att hela tio procent av de som i valet i början av månaden gav sin röst till Demokraterna och Joe Biden, inte hade gjort det ifall de haft vetskap om Bidens affärer och New York Posts avslöjande om sonen Hunters laptop samt innehållet på denna.

LÄS ÄVEN: Facebook och Twitter censurerar graverande avslöjande om Joe Biden

I programmet talade Trump om mediernas ovilja att publicera uppgifter som kan framställa Joe Bidens kandidatur och hans chanser till presidentskapet i ett negativt sken.

I stället för tryckfrihet menade Trump att man i USA har en hämmande press.

Media och Big Tech

Media vill varken tala om valfusket eller Joe Bidens son Hunter, i stället förtiger man det helt, menade Trump som också pekade ut Big Tech, de stora plattformarna på internet, som skyldiga till samma slags censur.

Vidare menade Trump att en skandal inte kan förekomma ifall ingen rapporterar om det och valet nyligen anser han utgjorde det största bedrägeriet i landets historia ur en valmässig synpunkt.

 – Dom fuskade, konkluderade Trump.