Donald Trump lovar att starta rättsprocesser i de delstater där Biden leder efter rapporter om valfusk på en rad olika platser. Bland annat menar Trump-kampanjen att deras valobservatörer inte fått komma till, att Trump-valsedlar slängts bort och att Bidens tillkommit.

Efter att Biden knappat in på Trump i flera av de kvarvarande delstaterna, paus i rösträknandet i vissa såsom Nevada och andra underliga händelser agerar nu Trump genom att ta det till olika domstolar. I Michigan och Georgia avslogs dock Trumps krav av domstolarna men processen väntas inte ta slut där.

Project Veritas, en tidning som sysslar med grävande journalistik, intervjuade en anställd vid amerikanska postverket som menade att de bakåtdaterar valsedlar som var försenade, vilket antas gynna Biden:

Här sägs valarbetare synas med Biden/Harris-ansiktsmask:

Ett annat inlägg ser ut att visa en valarbetare som mixtrar med en valsedel:

I Detroit täckte man över fönstren där rösträkning skedde, vilket skapade många frågetecken om valfusk:

Donald Trump gick ut på Twitter och sa att de ska ta de stater som påstås ha vunnits av Biden till domstol och att det finns gott om bevis för valfusk. ”Vi kommer vinna”, meddelar Trump.

Även Donald Trumps son, Donald Trump Jr, poängterar det otroliga i den underliga statistik som gynnar Biden på många håll.

I Pennsylvania var det heta känslor när Trump-kampanjen inte tilläts kontrollera rösterna:

I dagsläget ser valkartan ut som följer, där North CArolina, Pennsylvania, Georgia och Nevada är osäkra. Men Republikanerna ifrågasätter även resultatet i bland annat Michigan och Arizona.

Om du missade Samhällsnytts Alternativa USA-valvaka, första gången i historien som alternativmedia lyckades med ett sådant arrangemang, kan den ses här.

authorimage