I en intervju med Fox News för ett par dagar sen berättade Donald Trumps advokat Sidney Powell att man lyckats matematiskt identifiera den specifika algoritm som i bland annat röstningssystemet Dominion gett extra röster till Joe Biden.

Efter att Joe Biden utropades som segrare av diverse medier har Trump stått på sig och menat att han är den verkliga vinnaren ifall bara de lagliga rösterna räknas, alltså de som republikanska valobservatörer fått tagit del av och de röster som kommit in i tid. Trump har också lovat att snart presentera sina bevis för det man menar är storskaligt valfusk i flera delstater.

I intervjun uppgav Powell, som är före detta federal åklagare, att man håller på att förbereda sig för att vända upp och ned på valresultaten i flera delstater.

Man ska bland annat ha fått information från en visselblåsare som presenterat bevis för hur mjukvaran i röstningsmaskinerna har manipulerats.

– Vi har så mycket bevis så det känns som det kommer genom en brandslang, sa Powell.

LÄS ÄVEN: Trump: Jag vann valet

Systemet ska vara väldigt sårbart med flera sätt att få tillgång till och manipulera mjukvaran och man ska ha matematiskt identifierat den exakta algoritm som använts för att ge Biden extra röster.

Enligt en annan av Trumps advokater, New Yorks före detta borgmästare Rudy Guiliani, har man redan hittat så pass många illegala röstsedlar att flera delstater går tillbaka till Trump.