Trots oroligheterna i Washington nyligen och påståendena om att Trump skulle ha uppmanat sina supportrar att genomföra en statskupp, ligger presidentens popularitet kvar på samma stabila nivåer som tidigare.

Medan etablerade medier kallade Black Lives Matters och Antifas våldsamma härjningar i fjol för ”mestadels fredliga”, där man bland annat tog över hela stadsdelar under veckor och full laglöshet rådde, har man stämplat oroligheterna i Washington i förra veckan som ett försök till statskupp.

Utöver den mediala kampanjen har Trump nu även tystats av de stora plattformarna på nätet, detta trots att hans sista utspel blev att försöka mana till lugn. Många befarar nu att de stora nätjättarna släppt hämningarna totalt och att den godtyckliga censuren kommer att öka. Samtidigt motarbetas konkurrenter som Parler. Bland de som efterlyser mer censur finns skaparna av webbläsaren Firefox.

Det finns dock tecken på ett visst motstånd – i både Polen och Storbritannien planeras lagar mot nätjättars godtyckliga censur som kan komma att straffas med digra böter.

Starkt stöd för Trump

Enligt institutet Rasmussen har Trumps popularitet bland amerikanska folket inte påverkats av de senaste dagarnas händelser och krigsrubriker. Om något har det till och med ökat.

48 procent av amerikanska folket anser att Trump gör ett bra jobb. På torsdag kväll, i direkt anslutning till oroligheterna i Washington, ska siffran ha ökat till 51 procent.

Precis innan jul gav 45 procent av amerikanska folket sitt gillande.

– Amerikaner är äcklade över att städer brann i månader och Washington och media gjorde ingenting, säger en källa till Newsmax.

– Men de gillar fortfarande Trump.