Trumps presidentorder underskriven – ska motverka censur av konservativa
Faksimil Youtube

Den amerikanske presidenten Donald Trump har sedan han tillträdde 2016 pekat ut den systematiska censuren av konservativa och alternativa röster på de stora plattformarna som ett stort yttrandefrihetsproblem. När Twitter för ett par dagar sen ”faktagranskade” en av presidentens tweets fick Trump nog och lovade handling.

Trumps tweet som ”faktagranskades” handlade om poströstning där fusk har pågått under många års tid, något man befarar ska öka i omfattning i valet senare i år.

Bland åtgärderna som Trumps Executive Order innebär är bland annat att deras skydd mot rättsliga påföljder, då de klassas som plattformar och inte som publicister, tas bort.

Trump kommer också att driva på för lagändringar och säkerställa att skattepengar inte slösas på företag som kväver yttrandefriheten.

Trump menar även att Twitter inte är neutrala som de påstår och att de utövar otillbörlig politisk aktivism i fråga om det plattformen väljer att faktagranska eller ignorera.

Samtidigt meddelar justitieminister William Barr att Trumpadministrationen förbereder ett lagstiftningsförslag som omfattar sociala medieföretag.

LÄS ÄVEN: Efter Twitter-censur: Trump slår tillbaka mot sociala medier

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!