Två nya mätningar visar att de pågående vänsterextrema och marxistiska upploppen, där Antifa och Black Lives Matter gjort gemensam sak, fördubblat stödet för president Donald Trump bland svarta amerikaner.

Med bara ett par månader kvar till presidentvalet ser det inte ut att bli några debatter mellan Trump och Demokraternas kandidat Joe Biden.

Medan olika slags förklaringar till detta förekommer är den vanligaste uppfattningen att Trump skulle köra över Biden, som har allt svårare att överhuvudtaget tala korrekt, så pass illa att man hellre avstår. I de få offentliga framträdanden Biden ställer upp i tar han heller aldrig några efterföljande frågor.

Samtidigt fortsätter de våldsamma upploppen runtom i USA, något såväl Demokraterna som deras vänner i medierna hejat på.

LÄS ÄVEN: CNN: Kamala Harris blir president när Joe Biden ’stiger åt sidan’

Traditionellt har en stor majoritet svarta i USA röstat på Demokraterna, vilket nu kan vara på väg att ändras. Enligt två nya mätningar har Trumps stöd bland svarta fördubblats jämfört med 2016 – från åtta till 16 procent.

LÄS ÄVEN: Trump i ledning över Biden inför presidentvalet

Siffrorna tyder på att Trumps politik gynnat även svarta men också att mediernas konstanta smutskastning och påståenden om att presidenten är ”rasist” inte har fungerat. De våldsamma upploppen som påstås grundas i någon slags vedergällning för hur svarta skulle vara ”förtryckta” har inte heller fungerat.

Candace Owens, som lett den så kallade Blexit-rörelsen – för att få fler svarta att frigöra sig från Demokraternas grepp och förkasta offerrollen, spår att valet kommer bli ännu en chock för vänstern. Även hos vadslagningsfirmorna är det nu Trump som ser starkast ut.

I ytterligare en mätning får Trump stöd av nästan 30 procent av landets svarta befolkning. Även bland latinamerikaner går trenden spikrakt uppåt.

LÄS ÄVEN: Donald Trump skämtar med eventuell presidentkandidat från Demokraterna