I en krönika publicerad i Los Angeles Times i fredags noterar Virginia Heffernan att hennes grannar plogat även hennes uppfart. Trots att de inte frågat om lov konstaterar Heffernan att de gjorde ett bra jobb men då de är Trumpsupportrar liknar hon dem vid nazister och terrorister.

Enligt Heffernan stödde grannarna en man som ”visade nästan mördande förakt för majoriteten av amerikanerna” och ”höll igång honom med sitt stöd”. Hon menar även att hon inte kan ge dem syndernas förlåtelse då det inte är hennes sak att göra.

Vidare liknade hon situationen med en sketch i tv-programmet Saturday Night Live där Eddie Murphy säger att då vita människor är ensamma börjar de ge saker till varandra gratis. Detta påminde Heffernan om Hizbollah ”som också ger bort saker gratis … som andra maffior, värnar Hizbollah sina egna”.

Otrogna

Liksom den terrorstämplade gruppen menar Heffernan att Trump i utbyte mot skydd och gästfrihet skulle vinna lojalitet bland sina supportrar och kräva hängivenhet för deras ”vi mot dem”-sak samt betrakta alla andra som ”otrogna”.

Vidare jämför hon Trumpsupportrar med nazister som under världskriget i Frankrike uppfattades som artiga.

Den uppmärksammade krönikan fick bland andra Megyn Kelly, före detta nyhetsankare på Fox News, att reagera.