societetsparken

Societetsparken i Borgholm. Foto: Google

Inrikes

Stockholmspar såg död fågel i Ölandspark – kräver kompensation från kommunen

Publicerad 1/9/2020
Annons

När ett par från Stockholm besökte Öland gick de på promenad i en park. Där stötte de på en död fågel. Paret uppger att kvinnan blev så chockad att människor i parken fick trösta henne. I ett upprört brev till kommunen skriver de nu att de vill kompenseras.

Det var i Societetsparken på Öland som Stockholmsparet utsattes för den enligt dem själva fasansfulla upplevelsen. På marken intill gångvägen låg en död kaja.

Paret berättar i en skrivelse till kommunen att de båda blev chockade och väldigt upprörda. I brevet som Ölandsbladet tagit del av står det:

”På marken fann vi en av dessa vackra fåglar (kajor) död, precis intill gångvägen där barn, kvinnor och andra julfirare vistas. Min hustru blev rätteligen mycket upprörd och fick lugnas av förbipasserande.”

Uppmanar kommunen att omvärdera politiska beslut

Stockholmsparets ilskna brev innehåller även kritik mot ett beslut som Borgholms kommun fattat om att utrota stadens kajor.

”Vad är detta för vederstygglig hantering av vårt fågelliv? Vi vill nu veta att ni omprövar ert beslut att utrota stadens kajor”, skriver paret i brevet.

Men kajorna ska inte utrotas, berättar kommunens miljöstrateg Magnus Karlsson för Ölandsbladet. Man har emellertid fått tillstånd att skjuta 1 000 kajor för att hålla beståndet på en rimlig nivå.

Kräver kompensation

Paret kräver även ekonomisk kompensation med hänvisning till att hustrun ska ha blivit mycket skärrad av att ha sett den döda fågeln.

”Vidare vill vi veta hur ni tänker kompensera min hustru som allvarligt skärrats av åsynen som drabbat henne?”, skriver paret i brevet.

Men någon ersättning från kommunen för upplevelsen blir det inte tal om.

”Det är inte aktuellt att kompensera din hustru för att hon traumatiserats av en död kaja. Som ni säkert kan ha förståelse för kan kommunen inte kompensera alla människor som tycker att det är obehagligt att de ibland påträffar döda djur i naturen”, skriver kommunen i ett svar enligt Ölandsbladet.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons