På lördagen upprepade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sitt hot om att blockera Sverige och Finland från Nato-medlemskap. Presidenten sa att han inte kommer att godkänna något av länderna förrän man hållit de löften som han menar har utfärdats till Ankara.

– Tills dess att de löften som gjorts till vårt land upprätthålls kommer vi att behålla vår principiella ståndpunkt, sa Erdogan i ett tal till parlamentet i Ankara på lördagen. Det rapporterar VOA.

Erdogan har tidigare anklagat Sverige och Finland för att tillhandahålla tillflyktsorter åt kurdiska militanter som verkar i Turkiet. Han har även sagt att de båda länderna främjar terrorism.

LÄS ÄVEN: Mångmiljardmuta ska förmå Erdogan säga ja till svenskt Natomedlemskap

Parlamentet avgör

– Vi följer noggrant huruvida de löften som Sverige och Finland har avgett hålls eller inte, och det slutgiltiga beslutet kommer givetvis att vara upp till vårt stora parlament, tillade han.

För att ett land ska kunna bli medlem i Nato måste samtliga 30 medlemsländer godkänna ansökan. Hittills är det endast Turkiet och Ungern som inte har godkänt Sverige.

LÄS ÄVEN: 70 000 demonstrerade i Prag mot stigande elpriser, EU och Nato