Igår hölls en stor demonstration nära Downing street för att protestera mot Robinsons fängelsedom och krävde att han skulle frias. Geert Wilders, partiledaren för det invandringskritiska PVV, deltog även på demonstrationen där han talade.

Enligt the Daily Mail ska det ha varit 1000 demonstranter men på Robinsons officiella Facebook-sida menar de att det var långt fler, runt 20 000. Bilder från demonstrationen indikerar att det verkar stämma.

Demonstrationen. Foto: Tommy Robinsos Facebook

Läs mer: Livesände utanför rättegång – döms till drygt ett års fängelse efter rekordsnabb process

Det var den 25 maj som medborgarjournalisten och tidigare EDL-ordföranden Tommy Robinson greps utanför en domstol i Leeds där han live-rapporterade om en rättegång mot ett muslimskt grooming-gäng som åtalats för grova brott. Han dömdes till 13 månaders fängelse i en rekordsnabb rättsprocess någon timme efter gripandet. Det befaras nu att han kommer att mördas av sina fiender i fängelset.

Enligt the Daily Mail befanns sig massor av poliser på plats som blockerade gatan som leder till Buckingham Palace. Fem personer blev arresterade och fem poliser ska ha skadats.

Geert Wilders deltog och talade på demonstrationen.

Geert Wilders talar. Foto: Tommy Robinsos Facebook

På hans facebook-sida finns även en video från demonstrationen.

Över 600 000 har skrivit under uppropet för att fria Tommy.

Nästa demonstration väntas hållas den 14 juli.