berlin tyskland brandenburger

Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons / “Berlin, Brandenburger Tor — 2019 — 6331” / CC BY-SA 4.0.

Utrikes

Tusentals ’ensamkommande’ spårlöst försvunna i Tyskland

Publicerad 4/21/2020
Annons

Ungefär 1 800 så kallade ensamkommande flyktingbarn är enligt siffror från tyska myndigheter rapporterade som försvunna. Den främsta anledningen till att de försvinner spårlöst ska vara att de reser vidare till familjemedlemmar antingen i Tyskland eller andra delar av Europa utan att meddela myndigheterna.

I slutet av förra månaden var 1 074 tonåringar och 711 barn registrerade som saknade. De flesta kommer från Afghanistan, Syrien, Marocko, Guinea och Somalia.

Antalet saknade ”ensamkommande” har dock fallit rejält jämfört med föregående år. Anledningen till detta är enligt myndigheterna att många av de unga som tidigare registrerats som saknade nu har blivit äldre och betraktas som vuxna.

Missnöjda med boende

Utöver att många av ungdomarna reser vidare ska ett annat skäl till deras försvinnande också vara att en betydande andel är missnöjda med sitt boende.

Mellan åren 2016-2019 rapporterades 21 000 fall av försvunna ”ensamkommande”.

Liksom Sverige fortsätter Tyskland trots pandemin släppa in migranter för att söka asyl och nyligen tog landet emot 47 stycken ”ensamkommande” från läger i Grekland. Av dessa var bara fyra stycken flickor.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons