Angela Merkel. Foto: Wikimedia Commons.

Utrikes

Asylskandal i Tyskland – tusentals fick köpa uppehållstillstånd

Publicerad 5/31/2018
Annons

En asylskandal har uppdagats i staden Bremen i Tyskland där asylsökande uppges ha kunnat betala för att få uppehållstillstånd. Detta ska ha pågått under flera år.

Under perioden 2013-2017 ska personal på det lokala migrationsverket(BAMF) accepterat en stor mängd asylsökningar på felaktiga grunder uppger den tyska dagstidningen Deutsche Welle. Sex personer på myndigheten utreds nu för omkring 1200 fall som kan ha hanterats felaktigt. I ett öppet brev från personalen skyllde man på att ledningen pressat på för snabbare hantering av asylärenden och att detta i sin tur lett till den uppdagade asylskandalen.

År 2015, under det brinnande inbördeskriget i Syrien, införde Angela Merkel en så kallad öppen dörr-policy gentemot syriska flyktingar vilket medförde att 900 000 människor tog sig in i landet illegalt det året. Med anledning av skandalen har nu tyska myndigheter valt att undersöka om felaktigheter i bedömningen skett på andra BAMF-kontor i Tyskland. Tusentals ärenden kommer att behöva granskas igen i Bremen och andra städer.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
551Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons