taxi-stockholm-89773
Inrikes

Två anhållna för våg av taxirån i Rinkeby

Publicerad 7/5/2019
Annons

De senaste veckorna har ett stort antal rån mot taxiförare förövats i och kring invandrardominerade och ’utsatta’ Rinkeby i nordvästra Stockholm. Nu har två unga män anhållits misstänkta för att ha begått rånen.

Taxiförarna har hotats med kniv och vid ett tillfälle tillgrep rånarna även taxibilen. Många förare vågar efter händelserna inte längre köra natt och tar inte körningar i området.

Polisen har nu gripit vad man beskriver som ”två män i övre tonåren” som misstänks vara några av dem som ligger bakom de många rånen. Efter beslut från åklagare har de två anhållits.

LÄS MER: Beställde taxi till förort – rånade chauffören under pistolhot

Från polisens sidan har man varit förtegen om signalementen på de eftersökta rånarna och man är nu även förtegen med uppgifter om de två gripna. Utöver den ungefärliga åldersbestämningen uppges endast att de två misstänkta greps i sina hem.

Polisen tror att de två nu anhållna ingår i ett större rånargäng och fortsätter nu jakten på ytterligare minst tre gärningsmän. Polisen uppger att utredningen prioriteras eftersom brotten ”leder till rädsla och otrygghet hos en hel arbetskår”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons