Vid 21:30-tisen på tisdagskvällen larmades polis till en adress på östra stranden i Halmstad efter att bråk uppstått och eld utbrutit i en flerfamiljsfastighet. På platsen hittades en knivstucken man som senare avled av skadorna. På onsdagen meddelades att ytterligare en person inblandad i bråket avlidit.

En man i 30-årsåldern greps på tisdagen och är nu misstänkt för såväl mord som grov mordbrand. Uppgifterna från polisen om den gripne är knapphändiga. Utöver ålder och köns uppges endast att han är bosatt någonstans i Halland och känd av polisen sedan tidigare.

Man anlände i bil och satte studentboende i brand

Vittnen har uppgett att de sett en bil anlända till fastigheten som inhyser ett 30-tal studentlägenheter. Från fordonet ska något ha kastats in i huset som utlöst den kraftiga branden.

Mannen som kastade föremålet ska därefter ha stannat kvar och skrikit i riktning mot byggnaden tills elden tagit fart, ett förlopp som uppges ha varit mycket snabbt och närmast explosionsartat.

Knivskadad man avled på sjukhus

Någon form av bråk ska därefter ha uppstått på platsen, varvid en person åsamkats stickskador. Offret fördes till sjukhus men hans liv stod inte att rädda. Hans identitet har ännu inte kunnat fastställas.

Död kropp påträffad i brandresterna

På onsdagen uppges att ytterligare en person som skadades i samband med bråket och mordbranden avlidit av sina skador. Uppgifter om personen och vilken typ av skador det rör sig om saknas i skrivande stund utöver att det rör sig om eldhärjad kropp påträffad i resterna av byggnaden.

En man och två kvinnor gripna

Den förmodade gärningsmannen kunde gripas av polisen när han strax efter händelsen sökte vård på sjukhus. Senare greps ytterligare två personer misstänkta för inblandning. Polisen är förtegen med uppgifter om dessa personer men uppger att det rör sig om två kvinnor som är släkt med den tidigare gripne mannen.

Ett stort område spärrades av runt det eldhärjade huset som inte kunde räddas utan brann ned till grunden. Även det nationella bombskyddet kallades in för att undersöka brottsplatsen på grund av brandens explosionsartade förlopp.