polis blåljus
Inrikes

Två döda påträffade i lägenhet

Publicerad 9/14/2022
Annons

Under natten mot onsdagen hittades två personer döda i en lägenhet i Ulricehamn. Två individer har gripits misstänkta för inblandning.

Strax efter klockan 1 under natten fick polisen larm om flera skadade personer i en bostad i Ulricehamn. När polis och ambulans kom till platsen anträffades två avlidna personer.

LÄS ÄVEN: Två knivskurna påträffade utomhus – en död

Två personer, en man och en kvinna, greps i anslutning till händelsen misstänkta för mord. Man utesluter inte att det kan bli fler gripanden. Vad som ligger bakom händelsen är ännu oklart och polisen samverkar med socialtjänsten i ärendet.

– Vi var tidigt på plats och kunde gripa gärningspersonerna. Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet, säger Malin Kannius, utredningsledare, lokalpolisområde Borås.

Självförsvar

Samtliga inblandade personer är unga varav två under 18 år. De två döda männen var på onsdagsmorgonen fortfarande inte helt identifierade.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten ska det ha handlat om att fyra män försökt tränga sig in i en lägenhet, bland annat via balkongen, och ett fönster hade slagits sönder på vägen in.

LÄS ÄVEN: Död man med skottskador i huvudet påträffad utomhus

Två av fyra lyckades ta sig in och utsattes därefter enligt uppgift för knivvåld, och till följd av detta avled de båda. Övriga två har ännu inte påträffats.

Den misstänkte mannen hävdar att han agerat i självförsvar. Han är tidigare dömd, för några år sedan straffades han med dagsböter efter att kört bil kokainpåverkad.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1013Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons