På tisdagseftermiddagen beordrades polis till Malmö centralstation där tullen kontrollerat en man på ett tåg och funnit ett misstänkt farligt föremål. Senare på kvällen har åklagare fattat beslut om att anhålla två män misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Det var vid 13.18 som polisen fick larmet. Även polisens bombskydd skickades till platsen för att undersöka föremålet den 18-årige mannen bar på närmare. Vid kontrollen påträffas även ”någon form av skjutvapen”.

– Vi initierade en tullkontroll på Malmö central och det ledde till ett ärende som vi var tvungna att lämna över till polisen. I övrigt hänvisar jag till polisen, säger Erika Karlsson vid Tullverkets kommunikationsavdelning, till 24Malmö.

På annan ort har också en 25-årig man gripits misstänkt för inblandning i händelsen på Malmö centralstation.

– Man har gjort utredningsåtgärder under dagen som pekar mot att männen har med varandra att göra. Det är därför den andra mannen grips på en annan ort och blir misstänkt för samma brott. Exakt vilka detaljer som har lett till gripandet kan jag inte gå in på i nuläget, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Båda anhölls sedermera misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott