På lördagsmorgonen skulle biografpersonalen i Groningen, Nederländerna, påbörja sitt arbetspass. När de gick in i en av biosalongerna upptäckte de två döda personer. Nu söker polisen efter en misstänkt man som sågs på biografen under fredagen.

När personalen larmat kom polisen dit och konstaterade att det rör sig om ett misstänkt dubbelmord. Mordutredare arbetade i biosalongen hela lördagen och personerna gick att identifiera. Offren är ett gift par i femtioårsåldern.

Polisen valde under lördagen att publicera bild och namn på den misstänkte mannen, som på övervakningskameror setts lämna brottsplatsen. Han kunde gripas vid en bensinmack på söndagsmorgonen. Pistolskott avfyrades under gripandet, rapporterade polisen, varvid den misstänkte mannen, Ergün Senarabaci skadades.

”Jag kom hit, såg en polis gå ut ur en bil och skjuta på den misstänkte från ett väldigt kort avstånd”, berättade Harry de Boer, en man som var på bensinstationen och tvättade sin skoter, till Dagblad van het Noorden.

En källa nära utredningen säger till tidningen De Telegraaf att en kniv användes för att döda offren. Polisen ska ha berättat för de överlevande familjemedlemmarna att offren kan ha dödats under ett inbrottsförsök, enligt tidningen Algemeen Dagblad.