Ibrahim-and-Fadi-Zraika

Australia: Muslim teen laughs after appearing in court for setting grass fire

Utrikes

Två män åtalade för att ha startat bränder – skrattade i domstolen

Publicerad 1/8/2020
Annons

Enligt den engelska tidningen Telegraph ska två män ha åtalats för att ha startat bränder i Australien. En av dem ska enligt uppgift ha skrattat utanför domstolen.

Fadi och Abraham Zreika startade en gräsbrand i Bright Part, Guildford i Australien, den 22 december. Enligt TR News och Jihad Watch, som citerar Telegraph, ska en av de åtalade ha skrattat utanför domstolen.

Polisen säger att de två männen sprang iväg när deras fyrverkerier startade flera små gräsbränder som spred sig snabbt i vinden. Brandkåren lyckades kontrollera branden innan den hamnade utom kontroll.

De båda männen arresterades vid en snabbmatsrestaurang. I tisdags stod de åtalade för bland annat försumlig hantering av explosiva medel, vägran att delge sin identitet och brott mot knivlagen.

Redan för flera år sedan rapporterades det att terrororganisationen Al-Qaida beskrev i detalj hur man skulle starta stora skogsbränder i USA med instruktioner om hur man gör ”glödande kol-bomber”.

Som Samhällsnytt tidigare rapporterat har över 200 personer gripits för att ha anlagt bränder i Australien. ABC News skriver att 24 personer är åtalade för att medvetet startat bränder. Hittills har 24 personer omkommit och 2 000 hem förstörts i bränderna som nu plågar Australien.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons