woolworth1 (1)

Foto på tjuvarna. Foto: NSW police

Utrikes

Två män knivrånade butiker på 500 rullar toalettpapper

Publicerad 3/24/2020
Annons

Två män jagas nu av polis i Sydney efter att ha brutit sig in i en rad Woolworths-butiker i jakt på toalettpapper. De två ska ha stulit 500 rullar mellan klockan 19 och 20.30 i söndags, lokal tid.

Det rapporterades även att en av männen hotade en anställd med en kniv vid en av affärerna, rapporterar Daily Mail.

Nu söker polisen hjälp och har publicerat bilder från övervakningskameror i hopp om att någon ska känna igen rånarna. Den ena av männen beskrivs ha medelhavs- eller mellanösternutseende, 185-190 cm, i 30 årsåldern. Den andre beskrivs som lite kortare och smalare.

– Jag stödjer alla åtgärder som polisen vidtagit för att skydda vårt samhälle från denna typ av skamlig kriminell aktivitet, sa delstatens polischef David Elliott.

Hamstrar toapapper

Stölderna skedde efter veckor av toapappersbrist då folk panikköpt och hamstrat varan. Vissa kunder har till och med hamnat i bråk när de skulle köpa bristvaran. Affärer har infört begränsningar och bara tillåtit ett paket per person.

Det finns gott om toalettpapper i Australien men affärer har på en enda dag sålt vad som normalt tar sex veckor att sälja, vilket sätter press på försörjningskedjan. Polisen var till och med tvungna att dela ut toapappret vid en Woolworths-affär i Sydney förra veckan.

På e-handelsplatser som eBay, Facebooks ”Marketplace” och Gumtree säljs numera även toapapper för mycket höga priser. I en annons på Facebook såldes en enda rulle för omkring 600 svenska kronor, en annan för 1 200.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
582Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons