På fredagskvällen inträffade ett mordförsök i Sundsvall vilket ledde till en större polisinsats. Bara timmar senare inträffades en skjutning i centrala Norrköping.

Det var vid 20-tiden på fredagskvällen som polisen i Sundsvall larmades. Det hade hörts höga smällar från ett bostadsområde i stadsdelen Skönsberg under kvällen vilket ledde till en större polisinsats. Ett stort område hölls avspärrat och polisen kontrollerade vad som skett på platsen.

Tidigt på lördagsmorgonen kunde tre personer anhållas misstänkta för inblandning i skjutningen, rapporterar SVT. De är på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Under lördagen kunde Polisen även bekräfta att en person blivit skjuten och skadad – men läget ska inte vara livshotande.

LÄS ÄVEN: Politiker död efter ingripande i gängskjutning på gym

Mordförsök i centrala Norrköping

Några timmar senare, omkring klockan 04 natten mot lördagen, sökte en man i 25-årsåldern vård på akutmottagningen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Han hade skottskadats i benet.

Polisens teori är att skjutningen ägt rum på en innergård på Styrmansgatan som ligger mitt i centrala Norrköping.

– Den kriminaltekniska undersökningen har hittills stärkt de misstankarna, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid Polisen i Östergötland, till SVT.

Agnevik uppger även att offret själv inte är intresserad av att delta i polisutredningen. Ingen misstänkt gärningsman är gripen.

LÄS ÄVEN: Flera skjutningar i Stockholmsområdet