Bild: CC BY-SA 3.0

Två överfall vid pendeltågsstationer – maskerade gärningsmän bar machete

629 Shares

På måndagskvällen överfölls två personer av maskerade gärningsmän beväpnade med machete och kniv. De två överfallen skedde på pendeltågsstationerna Rotebro och Norrviken i Sollentuna kommun norr om Stockholm.

Det första överfallet, vid Norrviken, skedde omkring klockan 18:30 då polisen fick ett larm om att en man blivit nedslagen och sparkad på, rapporterar Aftonbladet.

– Han fick ta emot slag och sparkar, men det är oklart om han behövde vård, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen till den vänsterradikala tidningen.

Överfall nummer två, vid Rotebro, skedde ungefär en timme senare. Där ska det ha rört sig om tre gärningsmän som attackerade en man med machete och kniv. Fahlström uppger att mannen blev knivskuren i benet och fick lämna platsen med ambulans.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ville gärningsmännen råna offren på deras bilar. Per Fahlström vill inte kommentera huruvida de misstänker att det är samma gärningsmän som ligger bakom båda attackerna.

629 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.