Efter vad som beskrivs som ”något typ av bråk” kördes två personer över vid Burgårdens gymnasieskola i Göteborg på tisdagseftermiddagen.

Det var kl 13.01 som polisen larmades om en trafikolycka vid Burgårdens gymnasium på Skånegatan. Minst två personer ska ha blivit påkörda av en personbil som kört mot färdriktningen utanför skolan. Enligt vittnen ska två personer ha befunnit sig i bilen.

Det förekom även uppgifter om ”smällar” på platsen som av vittnen tolkas som möjlig skottlossning.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gängbråk på skola – polisen ingrep med batong

Något senare framkommer att det ska ha varit bråk på platsen något före händelsen. Personbilen som varit delaktig efterspanas och den påträffas sedermera under färd och ett förföljande påbörjas. Två personer som springer från bilen grips senare.

De två drabbade är pojkar födda 2005 och 2006. Ingen är allvarligt skadad. En av dem förs till barnakuten på Östra sjukhuset, den andre till Sahlgrenska sjukhuset. De kommer att höras så fort det är möjligt.

Grov misshandel

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen grov misshandel. Det finns i nuläget inget som styrker att det ägt rum någon typ av skottlossning. 

LÄS ÄVEN: Gängkriminell uppgörelse i centrala Stockholm – två skottskadade

– Det ska ha varit något typ av bråk på platsen innan. Några personer har gått och hämtat en bil och sedan avsiktligt kört på de här två personerna, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, till Göteborgs-Posten.