Strax innan 23 på lördagskvällen höggs två män ner i Vaxholm i Stockholms norra skärgård. Gärningsmannen greps på plats efter att ha sprayats med pepparspray av polisen.

De båda offren för attacken är förda till sjukhus. Deras skadeläge är ännu oklart, dock var båda vid medvetande och talbara när de fördes iväg, enligt Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Gärningsmannen, som är i 25-årsåldern, kunde gripas på plats. Enligt vittnesuppgifter sprayade polisen gärningsmannen med pepparspray vid gripandet. Han höll initialt en blodig kniv i handen som han sedermera släppte till marken.

LÄS ÄVEN: 17-årige Allans motiv till knivmordet: ”Han stirrade på mig”

Höggs i ryggen

En videoupptagning av delar av gripandet visar en man i mjukisbyxor, vita strumpor och vad som ser ut att vara tofflor, som hålls nere på marken av två poliser medan en tredje kommunicerar i radio. Enligt polisen var mannen påverkad ”av olika saker” och har förts till sjukhus för undersökning.

– Det är två mordförsök. Två personer är misstänkt knivskurna. En gärningsman är gripen, säger Anders Mattsson, till Aftonbladet.

Enligt uppgift var det ena offret ute och rastade sin hund när han oprovocerat attackerades. Den andre mannen stacks ner när han försökte avvärja attacken. Båda offren höggs i ryggen.

authorimage