Två hemvärnssoldater skottskadades under lördagen vid en försvarsövning på Göteborgs garnison. En soldat råkade avlossa ett skott av misstag som träffade två andra deltagare i övningen. De båda skadade soldaterna fördes till sjukhus för vård.

Strax innan klockan 15:00 larmades polis om att en person skadats i samband med en övning på Göteborgs garnison i Långedrag. Det skulle senare visa sig vara två personer som skadats.

Det var i samband med en hemvärnsövning som olyckan skedde. Under vapenvård ska ett vådaskott ha brunnit av. Kulan gick genom handen på den ena soldaten och in i benet på den andre. Om någon av de träffade även avfyrade vapnet framgår ej av rapporteringen.

– Man hade vapenvård vid övningen, och då skadades två soldater, berättar Kristina Åstrand-Bohman, kommunikatör vid Försvarsmakten för SVT.

Soldaterna var vid medvetande och kontaktbara när ambulans anlände. De fördes till sjukhus för vård. Polisen kom till platsen och tog upp en anmälan om arbetsplatsolycka.

Göteborgs garnison ligger vid Käringberget i Göteborg och sysselsätter över 1 000 personer på heltid, inklusive värnpliktiga. Därtill finns även cirka 2 400 hemvärnssoldater som tillhör garnisonen.