hoda
Utrikes

Uppmanade att slakta amerikaner – vill nu återvända till USA

Publicerad 11/11/2019
Annons

IS-bruden Hoda Muthana, 25, radikaliserades och gick 2014 med i den muslimska terrorsekten medan hon bodde hos sin familj i Alabama, USA. Hon har sedan dess hunnit vara gift med två olika IS-terrorister. Sedan en tid bor hon i flyktinglägret Al-Roj i Syrien med sin tvååriga son. Hon har bland annat uppmanat jihadister i USA att ”åka på drive-by och spilla alla amerikaners blod”. Nu vädjar hon om att få komma tillbaka till USA eftersom livet är tufft i flyktinglägret.

I en intervju som publicerades av ABC News i vintras säger Hoda Muthana att hon ändrade uppfattning när hon fött sin son. Vidare säger hon att hon hoppas att ”USA inte ser henne som ett hot”. Denna intervju lyckades inte blidka USA som hittills sagt nej till hennes vädjan.

I en ny intervju som publicerats av NBC News säger Muthana att hon vill komma tillbaka till USA och att hon ”ångrar varje liten grej” som IS åstadkommit. Vidare säger hon att ”det var en ideologi som bara var en fas” och att alla förtjänar en andra chans.

Muthana har emellertid ett mörkt förflutet inom terrorsekten. Hon har tidigare hyllat den blodiga terrorattacken mot tidningen Charlie Hebdo som utfördes 2015 efter att de publicerat satirteckningar av profeten Muhammed.

Enligt organisationen Counter Extremism Project ska Hoda Muthana ha varit delaktig i att skapa och sprida IS-propaganda. Hoda Muthana har bland annat också uppmanat jihadister i USA att mörda alla amerikaner.

Nu menar hon att hon blivit hjärntvättad och att hon ångrar sig.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons