Den 14 april kallar tvärpolitiska Fredsalliansen till manifestation i centrala Stockholm för Sveriges suveränitet och mot det försvarssamarbetsavtal med USA som riksdagen röstar om den 8 maj.

Partiledare från tre av de största partierna utanför riksdagen återfinns på talarlistan liksom företrädare för bland annat Nej till Nato och Nej till EU.

Det är dags att stå upp för Sveriges suveränitet genom att manifestera vår önskan att leva i fortsatt fred och frihet och i protest mot militariseringen av Sverige” skriver man sitt utskick.

Tågar från Slussen till Gustav Adolfs torg

Samling sker den 14 april klockan 14 vid Slussen (Ryssgården) varefter man tågar till Gustav Adolfs Torg bakom Försvarsdepartementet. Där blir det sedan tal varvat med musik.

På talarlistan återfinns namn som Andreas Sidkvist, Karin Utas Carlsson, Roger Richthoff, Lars Drake, Ulf Beijerstrand, Vide Geiger, Jan-Erik Gustafsson och Ulf Sandmark.

Kräver riksdagens nej till DCA-avtalet

Det primära kravet är att Sveriges riksdag den 8 maj röstar nej till det så kallade DCA-avtalet. Mer allmänt är manifestationen även en protest mot Sveriges anslutning till Nato som man anser skett på ett odemokratiskt sätt utan att söka folklig förankring genom en folkomröstning, vilket hade varit rimligt givet att Sverige överger 200 år av alliansfrihet och avsäger sig delar av sin suveränitet till förmån för underkastelse av framför allt USA.

Fredsalliansens öppna brev till Sveriges regering och riksdag kan läsas i sin helhet HÄR. Där finns också möjlighet att underteckna initiativets namninsamling.

Fredsalliansen uppger sig vara ”ett tvärpolitiskt initiativ för att försvara Sveriges suveränitet. Initiativet syftar till att förena människor från höger till vänster för frihet och fredspolitik. Initiativtagare är det tvärpolitiska partiet MoD – Mänskliga rättigheter och Demokrati”.