Twitter blockerar användare från att dela länkar till en stämningsansökan gällande utbrett valfusk under årets amerikanska presidentval.

Ett antal twitteranvändare har rapporterat att de inte kan dela länkar till den stämningsansökan avseende valfusk som den amerikanske presidenten Donald Trumps advokat Sidney Powell lämnat in. När användarna försöker dela länken till dokumentet får de ett meddelande om att länken har identifierats som ”potentiellt skadlig.”

Twitters policy för att blockera länkar lyder: ”Ibland kommer Twitter att vidta åtgärder för att begränsa eller förhindra spridning av URL-länkar till innehåll utanför Twitter. Detta görs genom att visa ett varningsmeddelande när du klickar på länken eller genom att blockera länken så att den inte kan tweetas alls”.

LÄS ÄVEN: Här grillas Twitters vd om plattformens censur och partiska flaggningar

Twitters censurpolicy

Länkar som blockeras av Twitter uppges vara:
• Skadliga länkar som så kallad malware (skadlig kod) och phishing (att lura till sig exempelvis kreditkortsnummer, lösenord eller annan känslig information)
• Spam och felriktade länkar
• Länkar som bryter mot Twitters regler gällande terrorism, sexuellt utnyttjande av barn, olagliga varor, hat och våld etc.
• Hackat material

Företaget hävdar dessutom att de kommer att blockera länkar som inkluderar ”innehåll som stör medborgerlig och valintegritet.” Som exempel i denna kategori framhålls: ”vilseledande information om hur man röstar eller registrerar sig för att rösta”. Det är ännu inte klart om Twitter motiverar censuren av Powells stämningsansökan baserat på denna policy.

Flera twitteranvändare har uppmärksammat den sociala mediejättens censur.

LÄS ÄVEN: Prisbelönt journalist slår fast: Medierna är korrupta

Valfusk hävdas i flera stater

Stämningsansökan påtalar valfusk i flera stater. Gällande Georgia framhäver Powell: ”Vittnesmål, dokumentation och expertutlåtanden som påvisar systematiskt fusk över hela Georgia med matematiska och statistiska avvikelser som stiger till nivån av omöjligheter. Särskilt grova avvikelser framkommer i Forsyth, Paulding, Cherokee, Hall och Barrow County. Det är ett systematiskt bedrägeri som berör tiotusentals röster bara i Georgia. Detta har riggat valet i Georgia till Joe Bidens fördel”.

SE ÄVEN: Rakt På #14: IT-jättarnas censur mot Samhällsnytt & vänsterns hyckleri om hot mot journalister

Inte första gången Twitter censurerar gällande presidentvalet

Vidare framgår att i Fulton County har en videoupptagning från Stare Farm Arena avslöjat hur valarbetare stängde ner anläggningen under förevändningen att det utbrutit en vattenläcka. Alla valarbetare och övervakare uppmanades lämna lokalen i flera timmar. Samtidigt stannade ett antal valarbetare kvar och fortsatte räkna röster, utan insyn från valövervakare.

LÄS ÄVEN: Facebook och Twitter censurerar graverande avslöjande om Joe Biden

Detta är långt ifrån första gången Twitter censurerar information om det amerikanska presidentvalet. Samhällsnytt har tidigare rapporterat om hur Twitters vd Jack Dorsey kallats till senatsförhör efter att Twitter censurerat länkar till New York Posts graverande avslöjanden om Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och hans son.