Den amerikanska samhällsdebattören och skribenten Pamela Geller uppger att Twitter uppmanat henne att söka juridisk rådgivning. Detta efter att hon ska ha brutit mot pakistansk lag, det vill säga sharialag.

Det var den 28 december förra året som Pamela Geller publicerade ett kritiskt inlägg mot svenskt rättsväsende på Twitter. Geller, som är välkänd för sina kritiska texter mot radikal islam, uppmärksammade hur Sverige släppte ut fyra islamistiska terrorister ur fängelset. Det trots att personerna uppgivit att de planerade att döda så många som möjligt.

LÄS ÄVEN: Terrordömda islamister friges på lördag – planerade blodbad mot Jyllands-Posten

De berörda islamisterna avtjänade två tredjedelar av sina straff för förberedelse till terrordåd. Deras plan var att skapa ett blodbad hos den danska tidningen Jyllands-Posten efter att tidningen publicerat satirteckningar föreställande den islamiske profeten Muhammed.

I Gellers twitterinlägg finns ett kollage av bilder från det franska satiriska veckomagasinet Charlie Hebdo. År 2015 angreps deras redaktion av islamister med automatvapen efter att man publicerat karikatyrer av profeten Muhammed. I samband med terrorattacken mördades tolv personer.

https://twitter.com/PamelaGeller/status/1078708691988140032

Sharialag
Enligt författaren har Twitter nu uppmanat henne att söka juridisk rådgivning eftersom twitterinlägget strider mot pakistansk lag. I Pakistan är nämligen sharia officiell lag och det innebär dödsstraff om man uttrycker hädelse mot Koranen eller Muhammed och hans familj eller förkunnar att något som enligt sharia är förbjudet (haram) skulle vara tillåtet (halal), det vill säga uppmuntran till synd.

LÄS ÄVEN: Europadomstolens utslag: Brottsligt ’förtala’ profeten Muhammed

Geller: ”Ni är ett amerikanskt företag”
Geller håller inte tillbaka på orden när hon öppet kritiserar Twitter. ”Jag är en amerikan. Ni är ett amerikanskt bolag. Uppför er som det, era hycklande slavar”.

https://twitter.com/PamelaGeller/status/1085696730677633024

LÄS ÄVEN: Europadomstolen ska avgöra om sharia bör gälla framför nationell civilrätt

Enligt the News började Twitter med dessa varningar redan i slutet av förra året, men det är först nu som Geller nåtts av samma varning.