I onsdags släppte The New York Post en politisk bomb om Hunter Bidens och faderns, Demokraternas presidentkandidat Joe Biden, inblandningar i affärer med Ukraina. Efter det censureras nyheten på både Twitter och Facebook och nu agerar senatorn Ted Cruz mot de sociala mediajättarnas censur. Twitters VD ska kallas till senaten för att vittna.

Republikaner i amerikanska senaten förbereder nu en dokument för att tvinga Twitter och Facebook att vittna inför senaten efter att de senaste i raden av deras censuråtgärder uppdagats. Det var efter att New York Post avslöjade en korruptionsskandal som involverar familjen Biden, där alltså Joe Biden kandiderar till president, som New York Posts avslöjande började censureras på båda plattformar.

LÄS MER: Facebook och Twitter censurerar graverande avslöjande om Joe Biden

Senatorn Ted Cruz sa att Twitter uppför sig som den demokratiska presidentkandidaten Joe Bidens pressekreterare. I ett videoklipp berättar Cruz om att de planerar att kalla Twitter till senaten för att förklara sig:

https://www.facebook.com/BlazeMedia/posts/3583636388370488

– Detta är valpåverkan och vi är bara 19 dagar borta från ett val, sa Cruz, senator från Texas. Detta har aldrig tidigare skett i demokratins historia. Senatens justitieutskott vill veta vad fan som pågår.

Presidiet i utskottet sa att de kommer att rösta för att kalla till sig Twitters VD Jack Dorsey för att vittna inför kommittén fredagen den 23 oktober. Josh Hawley, också republikansk senator, sa att han även vill kalla till sig Facebooks VD Mark Zuckerberg.

Anklagas för hyckleri

Nu anklagas Twitter återigen för censur och att IT-jättarna var i maskopi med Biden-organisation för att tysta skandalen. Det noterades även hyckleri från Twitter i och med att företaget inte censurerade Steele-dokumenten som var skadliga för Trump eller märkte Ryssland-anklagelserna mot Trump, som visade sig vara falska, med en varning.

Twitter vidtog stora åtgärder för att stoppa spridningen av Biden-skandalen, bland annat genom att låsa New York Posts Twitter-konto i onsdags och frös Trump-kampanjens officiella konto efter att de tweetat en video om Joe Biden som nämner skandalen.

authorimage