Efter påtryckningar och diskussioner med ”externa experter” har Twitter beslutat att utöka sin redan omfattande censur av politiskt inkorrekta åsikter och tankar. Användare som exempelvis uppger att man inte vill ha fler personer tillhörande en specifik religion i sitt land kommer att stängas av från plattformen.

Vad man betecknar som hat och nedsättande språkbruk mot religiösa grupper förbjuds i en uppdatering av plattformens regler mot ”hatfullt beteende”, meddelar Twitter på tisdagen. De nya reglerna ska upprätthållas genom att andra användare rapporterar det man anser är överträdelser.

LÄS ÄVEN: Trump kallade till sig Twitters vd – tog upp plattformens partiskhet mot konservativa

Enligt Twitter kom beslutet efter att man konsulterat användarna själva och under två veckor fått omkring 8 000 svar från personer i 30 olika länder.

Alternativ
De stora plattformarnas censur och utrensning av konservativa röster har fått många att efterlysa ett alternativ. Till Twitter finns alternativet Gab och till Youtube finns alternativet Bitchute. Många har dock stora förhoppningar på Jordan B Petersons nya sajt Thinkspot som ska öppna till hösten.

LÄS ÄVEN: Jordan B Peterson lanserar ny social medieplattform: ”desperat behov”