Stasis fd huvudkvarter i Berlin. Foto: Leonid Mamchenkov/Angela Monika Arnold

Tyska barn tränas att spionera mot sina föräldrar med högeråsikter

En ny skandal rullas ut i Tyskland där en frivilligorganisation finansierad av federala ministeriet för familjeaffärer ertappats med att producera en brochyr som lär barn att spionera på ”högeranstrukna” föräldrar, rapporterar sajten Inforwars.

En 60 sidor-lång samling av råd och riktlinjer gavs ut av den Berlin-baserade organisationen Amadeu Antonio Foundation som har till uppgift att ”bekämpa rasism och hat”.

Broschyren erbjuder bland annat råd till lärare om hur de ska hantera när föräldrar eller andra lärare uttrycker sig negativt om flyktingar framför barnen. Tysklands största tidning BILD kallade broschyren ”en träningsguide” för att värva barn som potentiella informatörer mot sina egna föräldrar.

Det invandringskritiska partiet Alternativ Fur Deutschland har samtidigt anklagat organisationen för att använda ”Stasi-metoder” för att förvandla barn till angivare:

++ Unfassbar! SPD-Bundesfamilienministerin Giffey lässt unsere Kinder ausspionieren ++Das Heer der…

Posted by AfD on Tuesday, November 27, 2018

LÄS ÄVEN: Google kan flytta in i Stasis gamla lokaler i Tyskland

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.