Det uppmärksammades nyligen att Tysklands säkerhetstjänst BfV övervakar det snabbt växande oppositionspartiet Alternativ För Tyskland. Nu visar ny information i tysk media att BfV byggt upp ärendet mot AfD genom material från en vänsterextrem gruppering.

Sedan en tid tillbaka pågår övervakning mot Tysklands största oppositionsparti Alternativ För Tyskland, AfD. Det är säkerhetstjänsten BfV, vars ansvar är att hantera landets författningsskydd, som nu ansluter sig till förbundskansler Angela Merkels oro för det konservativa partiet.

Övervakningen riktas mot enskilda politiker och partiets ungdomsförbund. BfV kontrollerar bland annat kommunikation och medlemmar för att utreda eventuella kopplingar till extremism inom partiet.

LÄS ÄVEN: Tysk säkerhetstjänst övervakar landets största oppositionsparti Alternativ för Tyskland

I förra veckan presenterade tidningen Süddeutsche Zeitung ny information om BfV:s övervakning av AfD. Tidningen har tagit del av säkerhetstjänstens rapport som legat till grund för att få klartecken för övervakningen. I rapporten hänvisar BfV vid ett flertal tillfällen till det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktions material på bland annat ”antifa-berlin.info” som källa till sina påståenden om extremism inom AfD.

LÄS ÄVEN: Bombattentat mot Alternativ för Tysklands kontor i Döbeln: ”Attack på demokratin”

Uppmuntrar våld mot AfD
I början av året publicerade Antifascistisk aktions lokalavdelning i Bremen material som uppmuntrade till våld. Ett par dagar senare attackerades AfD-politikern Frank Magnitz brutalt i Bremen.

Den AFA-associerade hemsidan Indymedia publicerade ett inlägg i vilket den vänsterextrema gruppen tog på sig skulden för attacken.

LÄS ÄVEN: Mordförsök på Alternativ För Tysklands toppolitiker – misshandlades med träpåk